maanantai 25. tammikuuta 2010

Winter Dog Show, Turku 24.1.2010Turun koiranäyttelyä edeltävänä maanantainan Lotta alkoi yllättäen yskiä ikävästi, mutta yskä katosi onneksi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.

Sunnuntaina 24.1. osallistuttiin sitten Turun Messukseskuksessa viimeisen kerran pentuluokkaan, pennut 7-9 kk. Kisaamassa mukana Lotan lisäksi olivat Missi, Roki ja Nala ("serkkutyttö").

Tuomarina toimi George Kostopoulos, Kreikasta. Kehään kilpailemaan saapui 7 narttua. Lotan ravaamisesta ei tullut mitään ja juoksu meni laukaten ja pomppien. Lotta kuitenkin seisoi rauhallisesti paikoillaan tuomarin käydessä koiraa läpi.

Asento hakusessa


Pomppuisesta juoksusta ei voi saada kuin tärähtäneitä kuvia


Viime hetken vinkit Missille ja Katrille


Rivissä seisoessa Lotta seisoi tosi kivasti koko ajan. Tälläkin kertaa tuomari jäi katselemaan Lottaa pitkään, verraten tyttöä Nalaan. Pohdinnan jälkeen tuomari otti Nalan neljän parhaan kanssa seuraavalle kierrokselle ja Lotan kisataival päättyi siihen kahden muun koirakon lisäksi.

Ei päästy jatkoon


Missi nappasi hienosti kolmannen tilan ja kunniapalkinnon ja Nala oli neljäs. Myös Roki piti suvun mainetta yllä tullen kolmanneksi urosten puolella.

Roki kolmantena Nalan emännän Johannan kanssa


Pettymyksen jälkeen alkoi heti analysointi syistä Lotan tämänkertaiseen huonoon menestykseen. Ja suurin syyhän oli taas hihnan kireämässä päässä. Ravaamista ei oltu nyt harjoiteltu ollenkaan, koska viime näyttelyssä se meni niin hienosti ja jostain syystä päähän oli iskenyt ajatus, että pentuhan osaa jo asian ja juoksee kauniisti myös tällä kertaa. No vahingosta viisastuu, toivottavasti. Tästä lähtien yritetään olla pitämättä mitään itsestäänselvyytenä ja harjoitellaan kunnolla myös juoksua. Ja Lotan seistessä toisten koirien rinnalla, ei voinut välttyä huomaamasta, että myös trimmaus vielä ennen kisaa olisi sittenkin ollut tarpeen. Sekin hoidetaan paremmin sitten seuraavalla kerralla...

Ensimmäiseksi ja toiseksi tulleet siistit koirakot meidän edellä


Lottafanejakin oli paikalla


Lotan arvostelu:

Feminine.
Well bodied and proportioned.
Balanced head.
Good pigment.
Good enough angles.
Good topline and croup.
Open side movement, a bit close behind now.

Roki PEKU 3 + KP
Missi PEKN 3 + KP
Nala PEKN 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti