sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Koululainen Lotta

Lotta kävi ihan pienenä Paraisilla koirakoulu Koirakondiksen Pikkupentujen leikkikoulu-kurssin, jossa opeteltiin perustottelevaisuuden alkeita istumisesta maahanmenoon ja koiran aktivoimista eri keinoin. Pennut saivat jokaisen tunnin lopulla hieman aikaa sosiaalistua toisiinsa vapaana tarhassa.

Leikkikoululaiset "seikkailemassa"


Lotta oli rohkea ja innokas "oppilas" ja meni agilityesteihin tutustumisessakin esteistä ryminällä läpi, äkkiä ruokakupin luokse. Toisten pentujen kanssa Lotta koetti päästä aina niskan päälle, muttei agressiivisella tavalla.

Lotta ja leikkikoulukaveri Pyry


Loppukesästä siirryttiin Liedossa sijaitsevan Koirakoulun oppilaaksi, vaikkakin tunnit pidettiin Salossa. Taitava ohjaaja Johanna Tammiala piti kaikenikäisille ja -rotuisille koirille arkitottelevaisuuskoulutusta. A-kurssilla opittiin ottamaan kontaktia koiraan, rauhoittamaan koiraa, koiran yksinjäämistä, vastaantulijoiden ohittamista jne arkielämää helpottavia taitoja. Kouluttaja oli todella rauhallinen, selkeä ja vaativa, joten pakostakin Lotan kanssa opittiin paljon hyödyllisiä asioita. Kurssiin kuului myös kiinnostava luento, jolta kävin imemässä tietoa itseeni.

Syksyllä siirryimme Koirakoulun A-kurssin jatkokurssille, jossa opeteltiin käskyjä sekä liikkeitä. Kurssikerrat pidettiin nyt Liedossa lämmitetyssä hallissa, joten matkaa kouluun kertyi jonkin verran. Lotta alkoi kurssin aikana näyttää teini-iän merkkejä uhmaamalla käskyjä ja "puremalla" kättä. Koluttaja lohdutti toteamalla, etteivät (murkkuikäiset) noutajat syö omistajiaan, ne vain maistelevat...

Joulukuussa Lotalle alkoi tulla merkkejä lähestyvästä juoksusta ja Koirakouluun ei juoksuisilla voi mennä. Löysimme apua yllättäen läheltä ja Lotta pääsi kouluun Särkisaloon. Mei Dan-kasvattaja järjestää kotonaan tottelevaisuuskoulutuksia ja eritoten koulutuksia noutajille. Olemme käyneet parilla yksityistunnilla näyttelyesittämistä hiomassa sekä taluttimessa vetämisen takia. Kouluttaja Nada Kavander myös trimmaa noutajia ja on siistinyt Lottaa. Tammikuussa aloitimme Toko-kurssin Nadan ohjauksessa ja keväämmällä odotamme alkavaksi noutajien Nou- Mejä- jne. koulutuksia.

Ilmoittauduttiin ajoissa myös maaliskuussa alkavalle Koirakoulun B-kurssille ja myöhemmin varmaankin varataan paikka myös koiratanssitunneilta.

Toko (tottelevaisuuskoulutus), Vepe (vesipelastus), koiratanssi sekä näyttelyt ovat meitä erityisesti kiinnostavia harrastuksia. Haluamme silti kokeilla Lotan kanssa montaa muutakin lajia, jotta löytyisi meille sopivin harrastus tai harrastukset. Kesää odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti