lauantai 16. tammikuuta 2010

Pentutreffit Tortinmäki 7.11.2009


(Kuvat pentutreffeiltä Katri Lehtonen)

Pentue kokoontui perjntaina omistajineen viettämään puuhapäivää yhdessä Tortinmäkeen Toivolan Kievariin. Treffeihin osallistuivat yhtä lukuunottamatta kaikki pentueen pennut; Missi, Nella, Roki, Indi sekä Lotta. Tapaamisen "ohjelmasta" vastasivat pentueen kasvattaja Katri ja pentueen isän Bolivarin omistaja Sari. Sari trimmasi kaikki pennut ja samalla opasti miten trimmaus suoritetaan oikeaoppisesti. Sari myös luennoitsi Katrin avustuksella koirien kasvatuksesta, aktivoimisesta, ruokinnasta jne. ja opasti miten kultaisetnoutajat tulee esittää näyttelykehässä.

Trimmauksen jälkeen koirat pääsivät peuhaamaan keskenään ja omistajat arvuuttelemaan mikä on kenenkin koira


Myöhemmin pennut pääsivät tutustumaan riistaan. Sari oli kertonut aiemmin noutajien taipumuskokeista, mitä niissä vaaditaan koiralta ja miten ne toteutetaan. Nyt Sari heilutteli pentujen nenän edessä vuorotellen kuollutta varista, lokkia ja kania. Lotta oli innoissaan ja tarttui ahnaasti jokaiseen aarteeseen kiinni ja kantoi niitä ylpeästi. Eli saalisvaisto toimii ja Lotan kanssa voi aloittaa harjoittelemaan noutajien taipumuskokeisiin.

Ihana kani-saalis


Lokki saa kyytiä


Lotta nukkui ja söi hyvin vieraassa paikassa ja aikaisin lauantaiaamuna suuntasimme keulan kohti Turkua ja ensimmäistä pentunäyttelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti