lauantai 16. tammikuuta 2010

Kynnen irtoaminen 4.12.2009

Lotta ei päässyt osallistumaan lauantaina 5.12.2009 järjestettyyn pentunäyttelyyn Helsingissä, koska perjantaina Lotalta lähti oikean jalan uloimmainen kynsi kokonaan irti. Isot verilammikot keittiön lattialla aiheuttivat mamalle ekaksi valtavan järkytyksen, kunnes syyn aiheuttajaksi selvisi koiran irronnut kynsi. Lääkäri käski tulemaan vasta seuraavana päivänä vastaanotolle, jos näyttää että kynnen aihe tulehtuu. Kotiapteekista löytyi onneksi koiran kipulääkettä ja ilta meni jalkaa varoessa.

Lauantaiaamuna ontuva Lotta vietiin varmuuden vuoksi lääkäriin. Lääkärin arvion mukaan kynsi olisi kolhiintunut jo aiemmin koska oli ehtinyt jo tulehtua. Jokin kolaus on sitten varmaankin irrottanut vahingoittuneen kynnen kokonaan. Lääkäri määräsi Lotalle antibioottikuurin.

Tossun käyttäminen hävettää niin


Tassuun vaihdettiin side muutaman kerran päivässä ja ulkona käytiin tossu jalassa. Lotta koki tossulla kävelemisen kovin hankalaksi ja muutaman päivän jälkeen tossusta luovuttiin, kun koira ontui huomattavasti vähemmän ilman tossua. Lääkkeet menivät ruoan joukossa vaivatta alas ja kynsi alkoi parantua pikku hiljaa. Piti vain vahtia, ettei tyttö kaivaisi maata ja loukkaisi kynttä uudestaan.

Lotan poikaystävä King Kong, kotoisammin Kinkku, lohdutteli toipilasta antamalla tassuterapiaa.


Helsingin kisassa Lotan sisarukset niittivät mainetta ja Missi sekä Roki molemmat sijoittuivat hienosti luokkiensa kakkosiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti