keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Forssa 3.7.2010Kaikki kuvat Kirsi Gustafssonin ottamia

Paahtavan aurinkoisena lauantaina huristelimme Kirsin kanssa Forssan näyttelyyn Mustialan maille. Näyttelyalue oli kauniissa puistossa ja puut loivat armollisesti varjoja hellepäivän poltteessa koirien maatessa viileällä nurmikolla.Lotta kuunteli hyvin harjoitellessamme muutamaan otteesen seisotusta ja juoksua kehän alkamista vartoessamme. Odotus venyikin sitten neljäksi hikiseksi tunniksi verottaen sekä ihmisten että koirien voimia ja hermoja.

Ruoka ei ole enää maistunut Lotalle lämpöaallon iskettyä Suomeen, mutta herkut kyllä kelpaavat sitäkin paremmin.Juniorinarttuihin oli ilmoitettu 8 koiraa, mutta paikalle oli saapunut vain 5 (luulisin, en laskenut kilpailijoita).Juoksu meni joten kuten, reippaasti kuitenkin.Kehässä kohtasimme toistamiseen tuomari Harto Stockmarin, häneltä Lotta sai Raumalla ihkaensimmäisen ERInsä. Se ja viimekertainen SERTin saaminen paineistivat hermoni ja saivat kätenikin tärisemään normaalia enemmän. Yrityksistä huolimatta en ihan onnistunut tyyntymään ennen kehään astumista.En saanut Lotta seisomaan kauniisti paikallaan vaan jouduin vähän väliä korjaamaan koiran asentoa ja olin jo lievän epätoivoinen. Lotta jopa hyppi minua vasten vaatien namia.

Tuomarin Lotta otti kuitenkin hyvin vastaan ja jaksoi seistä koko käsittelyn ajan paikoillaan.

Kehäsihteeri antoi meille punaisen EH-nauhan, jonka saaminen oli lievä pettymys Lotan takia, muttei niinkään ihme levottoman esiintymisen vuoksi.Tuomari Harto Stockmari

Narttumainen kokonaisuus, jolla oikeat mittasuhteet
Hyvä pää, ilme ja purenta
Etuosan ja eturinnan tulee vielä kehittyä
Normaalisti kehittynyt runko
Hieman pitkä lanneosa
Hieman luisu lantio
Miellyttävä käytös
Vielä melko pentumaiset liikkeet

EH

ERIn saaneita oli vain 3 ja näin pääsimme EH-Lotan kanssa jatkoon, vaikken sitä itse tajunnutkaan, mutta onneksi taas konkarit huolehtivat ja hoputtivat meidät takaisin kehään.Kilpailukehässä Lotta tempoi ja juoksi miten sattui kuono maassa tai kohti taivaita......eikä koira jaksanut seistä melkein ollenkaan paikoillaan saati kuunnella komentojani.Jouduin moneen otteeseen korjaamaan epätoivoisesti koiran asentoa.Lotta jaksoi hetken seistä kunnolla, mutta tuomari ei lopulta edes katsonut meitä vaan sijoitti suoraan neljänneksi (vihreä nauha) ERIen jälkeen.Olihan sitten kiva tulla sijoittuneeksi, kun olin jo pakkaamassa laukkua ja lähtemässä livohkaan ennen kilpailuluokkaa. Lottaakin jaksoi vielä naurattaa pitkän ja kuuman päivän päätteeksi EH JUK4 sijoitus.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut siskokoiralle vielä tätäkin kautta :) Taitaa olla sukuvika tuo kuumalla ilmalla jukurointi :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kuumudestahan KAIKKI kullanuppujen venkuilut aina johtuu ;)

    VastaaPoista