sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Karjaa 11.7.2010Kuvat Kirsi Gustafssonin ottamia

Karjaalla pidettiin sunnuntaina ennätyshelteessä koiranäyttely, johon osallistuimme Lotan kanssa jälleen luottokuvaaja Kirsi seuranamme.

Paikan päällä olivat myös Lotan Nella-sisko Tuulan kera, joille yhdessä esiintyminen oli ensimmäinen kerta.Treenikaverimme Viivikin oli tullut Evan mukana näyttelytohinaan. Aina hienosti esiintyvä Viivi osallistui narttujen avoimeen luokkaan.Helle oli niin kova, että pidin koiraa miltei koko ajan varjossa ja harjoittelin seisottamista ja juoksuakin vain kerran, en raaskinut kiusata koiraa sen enempää.

Junorinartuissa oli tällä kertaa mukana yhdeksän paahteeseen uskaltautunutta koirakkoa.

Kehässä paikallaan seisominen ja kauniisti rinnalla juokseminen oli Lotalle tälläkin kertaa melkein liian vaikeaa. Lotta kiemurteli ja hyppeli vasten seisonnassa ja juoksussa koira taasen laukkaili ja poukkoili.

Helle varmasti verotti suuren osan keskittymiskyvystä. Mutta onneksi oli myös onnistumisen hetkiä, kun koira rauhoittui ja jaksoi seistä maltillisesti. Evalta saimme viime hetken vinkkejä, miten saada koira heiluttamaan häntäänsä ja muutaman kerran sainkin heilautuksen aikaiseksi.

Tuomari oli virolainen Helinä Jürgens-Simberg.Seisottaminen kesti kaiken lisäksi melko pitkään, kun mukana oli myös tuomariharjoittelija.Kehäsihteeri ystävällisesti pyysi koiria katoksen luoman varjon suojaan tuomarin arvostellessa koiria.Tuomarin arvio

Erinomainen tyyppi
Hyvä koko
Kaunis, feminiininen pää
Kauniit tummat silmät
Riittävä kaulan pituus
Hieman suora edestä
Ikäiseksi hyvin kehittynyt
Kääntää eturaajoja ulospäin
Hieman korkea kinner
Liikkuu riittäväällä askeleella
Hyvä luonne
Tarvitsee vielä aikaa

ERINOMAINEN

Taas vaaleanpunainen nauha ja ilo irti. Junnunartuista vain kaksi sai ERIn, joten kilpaluokkaan pääseminen ja sijoittuminen olivat jo varmoja. Nella ja Viivi saivat molemmat esiintymisistään H:n, eivätkä jatkaneet enää sarjojensa kilpailuluokkaan.

Kilpailuluokan arvostelu meni niin nopeasti, etten ehtinyt edes kauheasti jännittämään.

Lotta voitti riemukseni kilpailuluokan ja voi taas sitä iloa!Paras narttu-kehässä Lotta lopetti yhteistyön kanssani ja kiemurteleva koira ei hellyttänyt tuomaria, joka paiskasi molemmat junnunartut ensimmäisenä pihalle kilpailusta. Ei silti harmittanut ollenkaan, voittajan kun on helppo hymyillä!

2 kommenttia:

 1. Ootte ihan supereita! Onnea vielä :D

  Hienosti menee sulta Lotan esittäminen!! Me like.

  Ja kohta nähdäänkin jo! JIPII!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, taas =D

  Ei enää montaa yötä!!!!!!!

  VastaaPoista