perjantai 4. kesäkuuta 2010

VEPE 3.6.2010KAIKKI VEPE-KUVAT: Salon Seudun Noutajat ry
Kuvaajat Petri Mellin ja Merle Holmberg

Lotta pääsi kokeilemaan Vepeä Salon Seudun Noutajien järjestämän aloittelijoiden Vepe-kurssin ensitapaamisessa yksityisillä mailla suuren lammen rannalla. Ohjaajana oli lajin tuomarinakin toimiva Monica Lindroos.

Saavuimme Lotan kanssa harjoituspaikalle epätyypillisesti myöhässä (muistin alkamisajan väärin). Monican luento oli jo loppumetreillä, mutta pääsin hajulle suoritettavista tehtävistä ehtiessäni katsella muiden suorituksia ennen omaa vuoroamme.

Alkuinfo


Monican oma koira näyttää lentäen mallia


Ensimmäinen tehtävä oli koiran hyppyyttäminen ohjaajan mukaan veneeseen ja siihen päälle pieni veneajelu. Lotta sai tällä kertaa vielä hieman nostoapua paattiin kapuamisessa. Veneessä tyttö istui rauhallisena koko matkan.

Lotta veneilemässä, Acke perämiehenä


Toinen tehtävä oli koiran vieminen veneellä ulapalle ja rannalle jääneen ohjaajan kutsusta hypätä veneestä ja uida maihin. Lotta lähti reippaasti veneen kyytiin ja avustajien huviksi meni maaten veneen pohjalle, mitäs sitä turhaan pingottamaan.

Kutsuessani koiraa taas kerran epämääräisillä komennoilla, koira hieman epäröi. Monica huomautti minulle asiasta ja kysyi mikä on normaali kutsuhuutoni, johon vastasin "tule" ja hetken mietittyäni korjasin lisäksi "tänne". Tarvitsisin kipeästi kylmähoitoa hermoilleni, jotten sekoilisi ja kiirehtisi niin paljon jo pelkissä harjoitustilanteissa. Sain kuitenkin koiran houkuteltua hyppäämään veneestä ja uimaan reippaasti rantaan.

Valmiina, ...sukellus!


Ja reipaasti koiraa uiden rantaan


Kolmas tehtävä olikin odotetusti vaikea Lotalle, kun olisi pitänyt uida vähän matkaa, ottaa veneen köydestä tai köyteen solmitusta damista kiinni ja vetää siitä vene rantaan.

Rannassa yritin alussa innostaa koiraa narun vetämisestä. Lotta kyllä ui hienosti veneelle, mutta se ei kiinnittänyt mitään huomiota veteen läiskähtäväänkään köyteen. Myöskään damilla ei saatu tyttöä houkuteltua vetämään narua. Monica yritti sitten ihan rannan tuntumassa härnätä Lottaa ottamaan narusta tai damista kiinni, laihoin tuloksin. Lopulta naruun kiinnitettiin kelluva lelu ja sen Lotta hakikin epäröimättä ja veti veneen rantaan.

Lelun avulla saatiin vene lopultakin rantaan


Viimeiseksi koirat saivat pelastaa märkäpukuisen SSN:n puheenjohtajan Jarkon vedestä.

Veneen ollessa tarpeeksi kaukana rannasta hyppäsi Jarkko veteen pärskien kuin oikeassa merihädässä. Toisessa kädessään veden pinnalla hänellä oli dami, jonka avulla koirien tuli vetää mies turvaan. Lotta näytti tajuavan heti mistä oli kyse ja lähti pikimmiten pelastamaan hukkuvaa. Tällä kertaa damiin tarttuminen ei aiheuttanut mitään ongelmaa ja koira hinasi päättäväisesti damista roikkuvan Jarkon rantaan.

Jarkko pelastuu


Omien suoritusvuorojen odotellusta Lotta sai taas hyvää malttiharjoitusta. Jokaisen tehtävän jälkeen vein koiran vartomaan yksikseen samaan paikkaan hieman sivummalle. Hienostihan se meni ja tyttönen makoili rauhallisesti paikoillaan seuraillen tapahtumia ja välillä torkkuen. Tyyneys loppui aina siihen, kun hain Lotan, koira paloi innosta päästä suorittamaan seuraavaa tehtävää.

Osa porukasta oli jo ehtinyt lähteä, mutta jäljellejääneiden ilmeet kertovat, että kaikilla oli tosi hauskaa!

4 kommenttia:

 1. Wautsi wau! Teillä onkin alkanut hienosti treenit ja aivan mahtavia kuvia todisteena! :) Tällä menolla Lotta suorittaakin SOVE:n vielä tänä kesänä ;)

  On ne vesipedon geenit hyvin periytynyt ;)

  VastaaPoista
 2. Voi vinde kun vepeily kuulostaa sitten kivalta!! Olisipa täälläki mahdollista harrastaa sitä, mutta lähin on noin 60 kilsan päässä :(

  Voihan vepe =)

  Loistavasti kuulostaa että teillä on harrastus lähtenyt käyntiin.....kohti sovea.... :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Taitaa Lottis olla varsinainen vesipeto :-)

  VastaaPoista
 4. On se kivaa. Koirat on ihan riemuissaan vetämässä taluttajia veteen =)

  VastaaPoista