sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Sauvo 12.6.2010Kaikki kuvat Kirsi Gustafsson, PhotoShoppaus Tanja Rivinoja

Sateisena ja tuulisen lauantaiaamuna saavuimme Lotan kanssa Sauvon Merikulman Metsänkävijät ry:n metsästysmajalle koiranäyttelyyn. Hetken päästä seuraamme lyöttäytyi kaverini Kirsi, joka tuli henkiseksi tueksi ja kuvaamaan koitoksemme.

Juniorinarttujen luokkaan otti osaa 8 koiraa.
Jouduin jatkuvasti harjaamaan ja pyyhkimään Lotan takapuolta, villahousuja ja häntää, joihin tarttui märästä maasta kasakaupalla hiekkaa, roskia ja kuraa. En voinut seisottaakaan koiraa koko aikaa odottaessamme kehän laidalla vuoroamme. Jostain syystä kaikki muut koirat näyttivät pysyvän paljon puhtaampina tai sitten vain luulin niin.Arvostelurivistöön tuomarin eteen asettautuessamme muut olivat ehtineet parkkeeraamaan kovin lähekkäin ja meille ei jäänyt hirmuisesti tilaa siihen keskelle ja vaikka mielestäni pyysin ystävällisesti muita hieman siirtymään (kuten minuakin on monissa näyttelyissä kehotettu tekemään) niin en saanut kovin lämmintä vastakaikua, joten oli pakko vain yrittää ahtautua Lotan kanssa kahden koirakon väliin ja yrittää olla törmäämättä edellä tai takana olevaan koiraan. En pystynyt itse liikkumaan melkein ollenkaan, enkä olisi kyennyt korjaamaan Lotan asentoa, joten koira oli saatava seisomaan ihan paikoillaan. Onneksi koira olikin tosi kuuliainen ja seisoi kiltisti.Näyttelyssä oli taas tuomarioppilaita, jotka kävivät tutkimassa Lotan ennen varsinaista tuomaria.Tuomari Kirsi Nieminen oli erittäin perusteellinen tutkiessaan koiria.En muista Lotan kauheasti aiemmin venkoilleen tuomareiden käsittelyssä, mutta nyt tyttö yritti peruttaa pois tuomarin tutkiessa päätä ja kävi välillä istumaankin. Liekö koira sitten kyllästynyt, kun jo kaksi ihmistä oli sitä käynyt kopeloimassa.Lotta seisoi oikein kivasti vaikka taisi kerran hypätä vasten, lihapullaa kerjätessään. Mutta tuomarin tullessa uudestaan koskettelemaan koiraa niin Lotan takapuoli iskeytyi jälleen hetkeksi maahan.Juoksu meni hyvin, koira juoksi rentona, mutta valppaana sivullani löysällä narulla.

Tuomarin arvostelu

Erittäin hyväntyyppinen iloisesti esiintyvä narttu
Kuono-osa voisi olla täyteläisempi silmien alta, muuten hyvä pää
Eturaajoissa hieman ulkokierteisyyttä ja olkavarret voisivat olla viistommat
Erinomainen runko
Hyvät leveät reidet ja erinomaiset matalat kintereet
Etuliikkeissä vielä löysyyttä
Käyttäytyy hyvin

EH

ERI:n saaneita junnunarttuja oli neljä, joten emme päässeet punaisella nauhallamme jatkamaan kilpailuluokkaan ja saimme niine hyvinemme mennä purkamaan sadevarustellun leirimme ja poistua paikalta. Lottakin oli aivan puhki lyhyen, mutta rankan sadepäivän kilpailun jäljiltä.

EH:n saaminen oli lievä pettymys edeltävien kisojen ERI:en jälkeen, mutta oli hyvä palautus maan pinnalle ja antaa potkua yrittämään vielä kovemmin. Toivottavasti kohtaamme jälleen piakkoin Kirsi Niemisen ja hienointa olisi, jos sillä kertaa voisimme saada häneltä jo paremman tuomion. Tosin tuomaripelissähän vaikuttaa paljon tuomarin koiratyyppi-mieltymys ja esiintymisen parantamisella ei aina välttämättä ole niinkään merkitystä. Mutta sen näkee sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti