tiistai 18. toukokuuta 2010

Rauma Show 15.5.2010Lotta osallistui lauantaina 15. toukokuuta auringon tiukasti syleilemään Rauma Showhun. Varjoisaan paikkaan leiriydyttyämme Sari aloitti hetimmiten koirien tehotrimmauksen. Lottakin sai kannettavakseen huippuunsa hiotun kilpaturkin.

Koirat viritettiin kisakuntoon


Teltan varjossa sisarukset vanhempineen Missi, Nella, Bolivar (isä), Helmi (äiti) ja Lotta.


Iskä, äiskä ja Lotta


Komea isä-Bolivar oli ansaitusti Käyttöluokassa ERI 1. sekä "Paras Uros" 2. ja sai vielä lisäksi Sertin!


Lotta valmiina iskuun


Juniorinarttuja oli 10


Seisotin ekaksi Lottaa vapaasti, sitten laskeuduin esittelemään koiraa maasta käsin, mutta sain sillä vain asennon huononemaan, joten katsoin parhaaksi jatkaa vapaata seisottamista. Myös muiden mielestä Lotta seisoi kaunii/-sti/-mmin vapaana.

Lotta, Missi ja Nala


Lotta juoksi nätisti ravilla, mutta nenä viisti ajoittain maata pudonneiden makupalojen hajujen houkuttamana.


Tuomarin tehtävissä hääri Harto Stockmari.


Tuomarin arvostelu

Erittäin narttumainen kokonaisuus
Oikeat mittasuhteet
Hyvä pää & purenta & ilme & kaula
Riittävä runko
Etuosan tulee vielä kehittyä
Hyvä takaosa
Hieman korkea häntä
Vielä hieman pentumaiset liikkeet
Miellyttävä käytös

ERINOMAINEN
Juniorikilpailuluokan 2.
ERI JUK2

Olin niin täysillä keskittynyt esittämiseen, etten edes ehtinyt arvailemaan minkä nauhan tuomari Lotalle määräisi ja toimitsijan ojentaessa vaaleanpunaisen (=ERI) nauhan käteeni yllätyin suuresti ja taisin suorittaa vaistomaisesti muutamat kevätjuhlaliikkeet riemuissani.

ERI!!! Tuomarikin hymyili tuuletukselleni =D


ERI:n saaneet automaattisesti osallistuvat aina varsinaiseen kilpailuluokkaan ja Kultameren sisarista Erinomaiset Nella ja Lotta pääsivät mukaan. Kilpailuluokassa Lotta seisoi vieläkin kauniisti, mutta ei malttanut kuitenkaan pysyä kovin kauaa paikoillaan. Joka tapauksessa tuomari tykkäsi niin paljon tytöstä, että sijoitti Lotan riemukkaasti kakkoseksi! Nellakin oli hienosti heti kolmantena.

Lotta toka, Nella kolmas


ERI ja toinen sija pitivät hymyn herkässä


Kaikkien ryhmien neljä parasta osallistuivat vielä "Paras narttu"- kilpailuun. Sieltä ei Kultameren tytöille herunut sijoitusta, mutta Sarin ihana Nelli-tyttö oli Paras narttu kakkonen (PN2)!

"Paras narttu"-kilvassa junioriluokan 1. ja 2. (= Lotta)


"Paras narttu"-kisaajat Lotta ja Nella. Lotta alkoi tympääntyä seisoskeluun ja asentoa piti jatkuvasti korjata


Lotasta sai kuitenkin muutaman "Paras narttu"-kilpailuposeerauksen


Kotimatka oli yhtä hymyilyä ja ihmettelyä hienosta menestyksestä. Kauneussankari tosin taisi itse nukkua koko matkan.

2 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän hienosti teillä meni molemmat näyttelyt! Kivoja kuvia ja lupaavat arvostelut, hienoa! Harto Stockmari tuomaroi mm. lapinporokoirien erkkarissa, eikä ole kyllä mikään ERI-automaatti, kaukana siitä, eli saat kyllä sikälikin olla tyytyväinen :D
    Varmaan kannattaa nyt sitten pikku hiljaa treenailla seisottamista niin, että ajat ovat välillä pidempiä, on vähän odottelua, ja sitten taas seisotetaan. Kun ikää ja tottumusta tulee, viilautuu vielä tämäkin puoli. Kuumassa varsinkin koiralle tietty raskasta seistä paikallaan, kyllä siinä keskittyminen herpaantuu. Mutta hienosti esitetty ja esiintynyt, ja jos seisoo hyvin vapaasti, esittäisin ehdottomasti niin. Minusta se on ihan meriitti, jotain myönteistä kertoo rakenteesta sekin, että luontevasti menee hyvään asentoon ihan itse. Eipä muuta kun lykkyä seuraaviin näytelmiin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos =) Kyllä kovasti rassaan päätäni, että mitä MUN pitää tehdä että koira jaksaisi seistä pitkään paikoillaan. Mutta oppia ikä kaikki.

    VastaaPoista