tiistai 4. toukokuuta 2010

Koski 2.5.2010Sunnutaina 2.5. saavuimme ajoissa Koskelle liikuntakentällä järjestettyyn koiranäyttelyyn. Päivä oli erittäin tuulinen ja ilmoittautumisen jälkeen palasimme vielä joksikin aikaa takaisin auton uumeniin suojaan tuiverrukselta. Odotusten mukaisesti kehät olivat kunnolla myöhässä aikataulusta, koska jokaisella tuomarilla oli seuraajina 2 tuomariharjoittelijaa. Pitkä odottelu, viileys ja kaiken mukaansa tempaavat tuulenpuuskat koettelivat niin kilpailijoiden kuin tuomaristonkin hermoja.Juniorinarttujen luokassa oli tällä kertaa vain 8 osallistujaa.

Seisotin Lottaa vapaasti sekä maasta käsin. Vapaasti seisominen onnistui muuten hyvin, mutta Lotta ei malta olla tarpeeksi kauan paikoillaan. Vapaa seisoskelu onnistuu kotona ilman häiriöitä jo suht mukavasti.


Maasta käsin esittämiseenkin tarvitsen vielä paljon (peili-!)harjoittelua, sillä jalkojen asettelu oikeaan asentoon ei oikein luonnistu, kun en osaa arvioida milloin jalat lopultakin ovat hyvässä asennossa.


Tässä voittajan tyylinäyte vs Lotan seisotus (etujalat liian edessä...)


Tuomari antoi edellisissä luokissa ja juniorinartuissakin meitä edeltäville koirakoille mielestäni aika runsaskätisesti vaaleanpunaisia nauhoja, joten toiveet himoitun ERI:n saamisesta kohosivat hieman. Lotta oli luokassaan tosin toiseksi nuorin koirista, suurin osa oli kaksi kuukautta vanhempia. Mutta mielestäni (harjaantumattoman silmään) muiden turkit eivät näyttäneet yhtä muhkeilta (tosin olivat sileämpiä) kuin pienen jääkarhumme tuuhea karva ja toivoin sen painavan hieman vaakakupissa.

Lotta seisoi muuten oikein kauniisti tuomarin käsittelyssä, paitsi kurottaessaan pariin otteeseen haistelemaan jotain mielenkiintoista hajua maassa edessään.


Kaikki juoksut menivät ihan mukavasti, Lotta pysyi ravilla ja seurasi mukanani.
Mutta minä taas mokasin, kun yksittäisarvostelussa täpinöissäni unohdin kolmion jälkeen juosta suoraan ja tuomari joutui huutelemaan suoraa muistutukseksi...
Tuomarin edessä seisotin Lotan vapaasti ja se meni aika hyvin. Tuomariharjoittelija tutki vielä koiran ja ilokseni juniori seisoi maltillisesti paikoillaan.


Ihan pikkuisen olin pettynyt kun kävimme hakemassa punaisen nauhan EH:n merkiksi. Odottelimme vielä hetken kilpailuluokan täyttymistä ja saihan vielä neljäskin koira ERI:n. Me neljä muuta koiraa jäimme siis kilpailuluokan ulkopuolelle. Pettymyksen tunne vaihtui kuitenkin nopeasti iloksi hyvästä arvostelusta ja onhan EH kuitenkin todella hyvä saavutus.

Tuomari Marjo Jaakkola

Arvostelu

Erittäin hyvän tyyppinen feminiininen
Hyvä pää ja ilme
Hyvin kehittynyt runko, voisi olla selvemmin kulmautunut
Hyvä luusto
Hieman etuasentoiset lavat
Liikkuu ok, mutta voisi kantaa itsensä paremmin liikkeessä.

EHJunioriluokan parhaimmisto vasemmalta 1., 3., 4. ja 2.

1 kommentti:

  1. Lotta näyttää tosi hienolta tuossa kun seisotat sitä vapaana, Hyvä Tanja ja Lotta! Ja onneksi olkoon hienosta arvostelusta!

    VastaaPoista