torstai 18. helmikuuta 2010

Jyrsijäsukellusta

Nenä on kovassa käytössä pakkasellakin


Lotta tosissaan rakastaa talvea ja varsinkin lumihankia. Pelloilla lunta on jo paikoittain polven yli reiteen asti ja metsässäkin ihan riittävästi, mutta se ei tytön menoa haittaa. Yhdelle pellolle on leveät traktorin renkaat kuvioineet mutkittelevan syvien polkujen verkoston ja uria pitkin on hauskaa harhailla ja kisailla Lotan kanssa kuin labyrintissä konsanaan. Lumisimmilla kohdilla koiruliini hauskuuttaa lenkittäjää vallattomilla hypyillä hankeen ja reippailla pää-edellä-sukelluksilla lumimereen.

Banzai!


Välillä Lotta pysähtyy pitkäksi aikaa tarkkailemaan hankea ja loikkaa sitten yhtäkkiä lumen syvyyksiin. Yhden tälläisen syöksyn jälkeen Lotan suupielestä roikkui pikkuinen häntä, mutta pikainen pelastusoperaatio ei auttanut vaan myyrä oli jo tuonen mailla. Sattumoisin nököhampaan kaameat viimeiset hetket ikuistuivat kameralle. Lotan vastusteluista huolimatta saalis jätettiin metsän laitaan muiden eläinten ravinnoksi.

Kuulostelun jälkeen sukellus lumihankeen...


... ja saaliiksi pikku myyräparka (jota ei huomattu vielä kuvaa ottaessa)


Vaikka talvi onkin tosi mukavaa aikaa, odottaa Lotta myös innolla kesän harrastuksia. Niitä silmällä pitäen tytölle hankittiin vinkuva sorsa, joka onkin kovassa käytössä.

Kuivasorsaharjoittelua kesää varten


Mahtaisikohan noutajien taipumuskokeista päästä läpi kumisorsan noutamisella =) Kumisorsaa ei tarvitsisi ampuakaan, eikä koira (tai omistaja) siten myöskään pelästyisi aseen paukahdusta. Ja kumisorsaa voisi käyttää aina vain uudestaan. Hmmm... menisiköhän ehdostus läpi "piireissä"...

3 kommenttia:

 1. Ihania lumikuvia Lottiksesta!Neiti on myöskin selkeesti saanut väriä turkkiinsa sitten viimenäkemän! Meillä on ihan samanlaista lumikouhotusta mutta varsinaista saalista ei ole vielä saatu (luojan kiitos :D ). Toi kumisorsa voisi olla loistava idea! Ei tarvitsisi omistajankaan kammoksua niitä varsinaisia riistoja :D

  VastaaPoista
 2. Kannattaa sitten hankkia kumisorsa, joka ei aiheuta niin paljon mekkalaa...

  VastaaPoista
 3. Nooo, ihania temmellyskuvia! Ikävä Lottaa!

  T: Liskosisko

  VastaaPoista