tiistai 23. helmikuuta 2010

Jäsenyys ja koulutuksia

Kukkulan kuningatar


Liityttiin juuri Lotan kanssa Salon Seudun Noutajat ry:n jäseniksi ja samalla ilmoittauduttiin heidän kevään NOU-, MEJÄ- sekä VEPE-päiviinsä. Jäseneksi ilmoittautuminen maksoi huikeat 4 euroa! Varsinainen jäsenmaksukin on 12 euroa ja koulutukset jäsenille maksuttomia. Melko reilua =)

Ajattelin että voisi murkkumörrikän kanssa käydä NOU-/NOME-/MEJÄ-harjoituksissa katsomassa mitä kaikkea nuo maagiset lyhenteet oikeasti pitävät sisällään ja osaisinko ohjata Lottaa niissä.

Ilmoittauduttiin myös Särkisalolaisen flättikasvattajan 6 kerran NOME-kurssille. Ja ensi kuussa alkaakin jo odotettu arkitottelevaisuus 2, kerran viikossa Liedossa, Koirakoulussa.

Mikä lie ihmellinen valoilmiö


Mietiskelen myös milloin voisi aloittaa agilityyn tutustumisen turvallisin mielin pennun kasvuun nähden. Mielellään käytäisiin arkitottiksen lisäksi jossain muissakin harjoituksissa ja Lotta olisi takuulla innoissaan agilityn vauhdikkuudesta. TOKO aloitetaan kanssa heti kunhan löydetään sopiva harjoitusryhmä.

Leikittäiskö?

8 kommenttia:

 1. Teillä onkin aktiivinen kevät tiedossa :) Hienoa että menette NOME-koulutuksiin, Lotta varmasti nauttii treeneistä! Muistakaa kuitenkin riittävä lepo, ei vaadita liikoja pennulta ;)

  Agilityyn kannattaa mennä vasta kun on lonkka- ja kyynärkuvat otettu. Mikäli kuvissa näkyy muutoksia, niin ainakin tiedetään ettei ne ole aiheutuneet agilitystä ja näin ollen tilannetta ei ainakaan ole pahennettu. Agilityssä varsinkin kyynärpäät joutuvat kovalle koetukselle, joten nyt vaan täytyy kärsivällisesti odottaa :)

  VastaaPoista
 2. Eihän tuossa nyt kauheesti lepopäiviä tarvita, kun nuo NOU/MEJÄ/VEPE-harkkarit on vain pari kertaa. Eli vakiharkkareita (arkitottis) on vain kerran viikossa. Lotta ei ihan helpolla vielä siihen näänny ;)

  Ollaan pidetty nyt Lotan harmiksi kerran viikossa tylsyys-päivää, jolloinka ei tehdä mitään. Aluksi vaivasi kauhean huono omatunto, mutta huomasin sen tekevän ihan hyvää ihmisellekin ja nopeasti Lotta tekemättömyyteen kuitenkin tottui - syvien huokailujen kera tosin.

  Agilitysuosituksen olinkin jossain kuullu olevan 1,5 vuotta, eli suunnilleen tuo kuvauksen aikainen ikä? Agia voisi käydä kokeilemassa sitten syksymmällä.

  VastaaPoista
 3. Ja tuo Särkisalon NOME-koulutus siirtyykin vasta huhtikuulle, toivotaan, että lumet häipyis siihen mennessä. On kuulemma hiukkasen vaikeampaa pennulle lumessa rämpimisen lomassa NOME-juttujen opetteleminen.

  VastaaPoista
 4. No heipa Lottan ha Tanja! Me kanssa yhdistyttiin Porin Seudun Kultaiset Ry:n ja ilmoittauduimme taipparikurssille joka alkaa lumien sulaessa....Rokilta varmaan saattaakin sujua mutta mua vähän ällöö ne raadot :)- Oikee leidi :D !! Mulla on jo pinkit kumihanskatkin hankittuna taipparitreenejä varten...(löytäsköhän jostakin ihonväriset niin ei kukaan huomaisi niitä ja nauraisi mua pihalle..)
  TOKOa reenaillaan kanssa innolla piukalla. Maaliskuun puolivälissä alkaa meidän yläkoulu osa 2 jonka jälkeen pitäisi olla valmiudet startata TOKOn alokasluokassa. Haaveissa olisikin jos kesällä pääsisi kokeilemaan ekoja kisoja...ensin tietenkin muutama möllitoko kokemus ennen varsinaisia kisoja. Ja tottakai kaikki mennään Roketin ehdoilla, niin kauan mennään ja reenataan kun karvakuonolla on kivaa :)
  VEPE:stä olisin kanssa itse kiinnostunut mutta ongelma on vaan siinä että kurssi on Landseer yhdistyksen järjestämä ja tietenkin Landseerit ja Nöffit on etusijalla. Ja sitten kurssi järjestetään noin 60 km päästä Porista... mukana heillä ei kuulemma ennen ole kultsua ollutkaan :)
  Katsotaan nyt miten käypi.... !!
  Rapsutuksia sinnepäin Lottikselle!!

  - Johanna ja Roki

  VastaaPoista
 5. Heh, onneksi mä en ole leidi, tämmönen kurakärsä vaan ;) Vaikka kumisorsa oisi mustakin se mukavin vaihtoehto, kuten varmaan niiden raatojenkin mielestä...

  Vitsit kun he on jo noin pitkällä TOKOilemassa. Ihan jännittää mitä MUN touhusta tulee. Yhden TOKOkäännöksen yritin opettajan avustuksella tehdä ja aivot meni ihan lukkoon. Mulla on joku ihme hahmotushäiriö =0 Ja kotona olin unohtanut jo täysin koko "monimutkaisen" (käänny-yhteen-suuntaan) systeemin... Ei lupaavalta vaikuta. Ja kisoista en edes uskaltaisi unelmoida!

  Vepen täällä järjestää tosiaan noutajasakki ja päästiin heti mukaan. Siitä voi tulla tosi kivaa! Toivottavasti tekin mahdutte sinne landseerinöffien sekaan.

  Monella näyttäisi olevan ongelma nuo pitkät matkat harjoituksiin. Toivottavasti kevät saapuisi nopsaan ja olisi taas mukavampi ajaa pitkiä välimatkoja koiran kanssa.

  VastaaPoista
 6. Niinpä, sitä minäkin mietin että kesällä sitä on kuitenkin valoisat illat niin ajelisikin mieluummin paikasta toiseen koirailemaan :) Mutta katsotaan nyt. Tosiaan taipparikurssille meillä on nyt sitten paikka varattuna....iiik! Musta kaikista haastavimmalta tuntuu nuo taipparitouhuilut...ne on itelle niin vieras asia ja se, että miten saan koirani noutamaan lokin vedestä, varikset neliöstä ja kanin jäljen päästä....
  TOKOilu on kyllä meistä molemmista niin kivaa ja Roki on tosi nopea oppimaan. Mietityttää vaan miten paljon mahtaakaan TOKO kisoissa jännittää kun näyttelyissäkin jännittää niin paljon ja siellä ei tarvi kuin seisottaa ja ravauttaa koiraa :D
  Kyllä säkin hyvä toko ohjaaja olet. Kursseilla on kuitenkin niin kokeneet reenaajat jotka ainakin meillä opastaa tosi yksilöllisesti ja antaa jokaisen tasolle sopivat kotiläksyt. Lisäksi niitä toko juttuja on helppo reenaa ihan kotonakin kun on ees pieni hetki niin ottaa pari liikettä.

  VastaaPoista
 7. Luien eilen Goldenringin lehteä ja taas tuli ainakin sata uutta harrastusta eteen, mistä olis varaa valita. Vepestäkin oli ihan kivasti vähän juttua.

  VastaaPoista
 8. Joo kyllähän niitä harrastuksia on :) Meillä täällä Porissa tuoreena harrastusvaihtoehtona koiratanssi :D Luulen että me toistaiseksi passataan se ja keskitytään nyt TOKOiluun ja sitten lumien sulaessa alkavaan taipparireeniin. Se olisi kyllä maailman hienoin juttu jos Roki joskus läpäisisi taipparit, sitä riemua en osaa ees kuvitella.....

  VastaaPoista