lauantai 19. maaliskuuta 2011

SSN talvirieha Kemiössä 13.3.


Viime vuoden tapaan Salon Seudun Noutajien talviriehapäivää vietettiin Kemiössä. Keli oli juuri sopiva koiratouhuiluihin, joiden parissa aikaakin vierähti lähemmäs neljä tuntia. Buffetin ja makkarapaiston ohella oli dami- ja riistapiste, sekä leikkimielisiä noutajille sopivia kilpailuja. Osallistuimme Lotan kanssa kaikkiin kilpailuihin ja hauskaa oli.Lotta nautiskeli lämpimästä säästä ja koiravilinästä.


Viestijuoksu
Ensimmäisenä lajina oli reisilihaksia herätellyt viestijuoksu. Koirakoista muodostettiin kaksi joukkuetta, jotka käyttivät kapulanaan damia. Yksi koirakko kerrallaan juoksi merkille ja takaisin, koiralla dami suussaan ja maalissa ohjaaja luovutti damin seuraavalle ohjaajalle käteen. Meidän joukkue taipui ihan niukasti voittaneelle tiimille.
© Merle Holmberg


Nopeusistumiskilpailu
Yksinkertainen idea, aina hitaimmin istunut koira putoaa pelistä pois. Koirat kiersivät kehää ja leikinohjaaja Rea puhalsi pilliin istumismerkin ja koirien tuli istua mahdollisimman nopeasti merkin kuultuaan.

Meille kun pillikäskytykset ovat vielä hepreaa niin pillin vihellettyä jouduin sanomaan Lotalle istumiskäskyn. Hienosti ja nopeasti koira totteli, mutta pakkohan sitä on alkaa opettaa pillityksiä, jotta saadaan vielä turhat kymmenykset karsittua. Leikin voitti tosi nopea tolleri.
(Istumiskilpailukuvat Johanna Vertanen)Noutopiste
Noutopisteellä sai ohjaajien opastamana vapaavalintaisesti harjoitella damin ja variksen kanssa.

Joukon nuorimmainen pääsi ensimmäistä kertaa variksen kanssa tekemisiin.


Lotta haistoi variksen ja epäröi aluksi viitsiikö hakea tylsää damia, mutta päätti sitten kuitenkin daminkin olevan noutamisen arvoinen.
(Lotan noutopistekuvat Jarkko Pekki)

Päästyään variksen hakuun, Lotta riehaantui ja puoleenväliin matkaa riepotti hieman lintua, mutta rauhoittui sitten loppumatkaksi kantamaan saalistaan nätisti. Toinen kerta sujui tismalleen samaan tapaan. Kun lopulta matkaa lyhennettiin roimasti niin nouto sujui rauhallisesti koko matkan ajan.Häiriöesterata
Huisin hauska "häiriöesterata" oli meidän ehdoton suosikkimme. Tehtävä tuli suorittaa juosten mahdollisimman nopeasti, koiran kantaessa damia koko radan läpi. Häiritsevinä elementteinä toimivat; juoksulinjalle ripotellut damit-piste, hyppyeste, pujottelu sekä lopussa - monen koiran turmioksi koitunut - maahan viskotut lelut-piste. Koirille oli kaksi eri luokkaa, hihnassa tai vapaana.

Aluksi olin epävarma Lotan seuraamisesta dami suussaan ja varmuudeksi suoritimme radan hihnassa. Lotta pudotti damin pujotteluosiossa kerran, mutta muuten meni tosi hyvin.

Ratamestari Rea kannusti kilpailijoita uusintakierroksille, joten rohkaistuin ja kokeilimme rataa monta kertaan vapaana. Lotta ei ekaksi yllätyksekseni hypännytkään hyppyestettä ja siinä junnattiin jonkin verran, mutta lopulta sain radan sujumaan näpsäkästi. Tosin kilpailu oli jo rauennut kauan ennen (olimme kakkosia), mutta en vain malttanut lopettaa, kun oli niin kivaa.
(Lotan esteratakuvat Johanna Vertanen)

© Merle Holmberg
Tärsky


Lumikunigatar iloitsi täysin rinnoin hälinästä ja lumessa möyrimisestä.


Lotalla oli paljon uusiakin mukavia painikavereita, ensin piti kuitenkin revitellä vähän Nalan kanssa.


Muiden muassa osansa Lotan riehumisleikeistä saivat labbissisarukset Dellu ja Kevin.


© Merle Holmberg

© Merle Holmberg

Lotta ainakin paineli täysillä ja kotona koirariepu nukkuikin tyytyväisenä koko loppupäivän.


1 kommentti: