perjantai 12. maaliskuuta 2010

TrimmaajallaSunnuntaina Liedossa pidettävää Åbo Åpen Showta varten oli vihdoin saatava jöröjustiina siistin näköiseksi. Sain varattua Lotalle ajan pesuun ja trimmiin Halikon EHYT-keskuksessa toimivasta trimmaaja Hanna-Kaisa Laukkasen Karvakorjaamosta.

Lotta tanssahteli innoissaan Karvakorjaamon ovesta sisään. Trimmaamon henkilökuntaa tervehdittyään Lotta nostettiin jännittävälle kumipohjaiselle hissipöydälle. Ihan ensimmäiseksi tytöltä leikattiin kynnet sekä ajeltiin koneella tassunpohjakarvat. Tassujen pohjista tulikin todella siistit saksilla itse nyhräämiseen verrattuna.

Seuraavaksi siirryttiinkin pesuhuoneen puolelle, jossa Lotta sai perusteellisen pesun hyväntuoksuisella uutussamppoolla.

Mitä siinä vaahtoat


Myös pää tuli kerrankin kunnolla pestyä


Pesun jälkeen siirryttiin takaisin trimmaamon puolelle ja hissipöydälle. Aluksi Lotta jännittyi puhaltavasta karvojenkuivaajasta, mutta ei yrittänyt paeta pöydältä. Pienen ajan kuluttua ja trimmaajan rauhallisesti harjaillessa Lotta vihdoin rentoutui ja kävi välillä jopa makaamaan pöydälle.

Mistä tuulee


Ensikertalainen jaksoi kiltisti olla vielä tovin trimmattavana, kun jalat, häntä, kauluri sekä korvat siistittiin näyttelykuntoon. Ihan vähän harmitti, että Lotalta piti leikata hassut "tuntosarvi"-korvakarvat, mutta misseily vaatii joskus uhrauksia. Jalkakarvojen trimmauksessa Lotta kyllä pisti hieman vastaan, mutta ne saatiin silti hoidettua. Ei nyt ihan kaikkea kuitenkaan voi antaa liian helpolla tehdä.

Kauluri lyhyeksi ja rinta esiin


Trimmaamosta ulos asteli raikkaan valkoinen ja sileäkarvainen kaunis neitokainen.


Tilanne noin puolen tunnin päästä trimmaamosta lähdöstä...
Lotan jalat sekä vatsan alus olivat märät ja ruskeat auringon sulattamien teiden kurasta ja takapuolen karvat sojottivat taas kohti taivaita lumihangessa kieriskelyn jäljiltä.
Opetus = mene lenkille ENNEN trimmaamokäyntiä.

5 kommenttia:

 1. Voi kun näyttääkin hienolta :) mä vihaan föönaamista, sen takia äiskä aina saakin harmaita hiuksia kun se ei oikein tiedä miten se sais mun kuontalon kuriin! Sä oot kyllä reipas kun jaksoit olla föönattavana, mä en jaksa olla siinä sekunnin murto-osaakaan vaan otan ja luikertelen pois kaikin mahdollisin keinoin. Muutenkin toi äiskä on niin hidas tossa hommassa että olisi ihan luksusta jos joku hoitaisi sen saman projektin johon äiti käyttää viikon niin muutamassa tunnissa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia vaan, siisteys oli siis kuitenkin vain lyhytaikaista...

  Eipä meilläkään tule yhtään mitään föönaamisesta, kun Lotta on sellainen luikero. Harjaaminenkin on aina yhtä kiemurtelua. Tarvittais aina vähintään neljä kättä, jos sekään riittää. Tuolla trimmaajalla Lotta olikin sitten oikein vieraskoreasti ja kun trimmaaja oli niin rauhallinen, mitä ei ehkä itse aina niin ole. Paljon kauneushoidossa käyneet koirat kuulemma jopa nukkuvat siinä pöydällä =)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis Lotta, ihana turkki!

  VastaaPoista