sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Turku Top Dog Show 23.1.2011

!!!Vuodenvaihteessa näyttelysääntöihin tuli muutoksia ja arvostelun värinauhat muuttuivat!!!

SA Sertifikaatin Arvoinen: VAALEANPUNAINEN
=Tuomari antaa SA:n valitsemilleen koirille ERI:n saaneiden joukosta, jotka sitten jatkavat paras uros/narttu kehään kisaamaan mahdollisesta sertifikaatista.

ERI Erinomainen: PUNAINEN = vain ERI:n saaneet osallistuvat kilpailuluokkaan
EH Erittäin Hyvä: SININEN
H Hyvä: KELTAINEN
T Tyydyttävä: VIHREÄ
HYL Hylätty: HARMAA
EVA Ei Voida Arvostella: RUSKEA
Turun sunnuntaiseen näyttelyyn ei osallistunut Lotan lisäksi ketään muita "Kultameren tiimistä", mutta Eetu-kaveri nähtiin pikaisesti. Halli oli ängetty täyteen koiria ja ihmisiä, eikä verryttelyyn ollut oikein tilaa missään ja kehäänkään ei päässyt pyörimään.

Nuorten luokkaan osallistui kahdeksan narttua.Tällä kertaa Lotta onneksi ei ollut nenä kiinni ihmeellisessä matossa vaan haki koko ajan kontaktia ja riemukseni innostui aika ajoin heiluttamaan häntäänsä vaikka joutuikin seisomaan paikoillaan!Erittäin tuiman näköinen tuomari asteli heti alkuun luokseni ja huitoi kädellään ja pelästyin, että mies käskee esittämään koiran maasta käsin, kuten kaikki muutkin kunnon esittelijät, mutta hän vain laittoikin ryhmän puoliksi. Kumma mitä kaikkea vainoharhaista sitä ehtiikään lyhyessä ajassa kyhäämään harmaissa aivosoluissaan.

Seisottaminen meni kerrankin oikein kivuttomasti ja Lotta tosiaankin välillä intoutui heiluttelemaan häntäänsä ja pysyi silti suht paikoillaan. Jätin etujalkojen asettelun vähemmälle arvolle, kun intouduin niin hännästä.

Juokseminenkin sujui ilman ongelmia vaikka olin pelännyt maton vetävän viimeistään juoksuosuudella kuonoa puoleensa.Tuomari David Hutchinson Iso-Britannia

Feminine bitch
Level top line
Nice tight feet
Moved well
Unfortunally (noin siellä oli kirjoitettu...) her front feet is placed at 10 to 2 spoiles the picture

Very Good

Feminiininen narttu
Tasainen ylälinja
Kauniit, kiinteät jalat
Liikkui hyvin
Valitettavasti hänen etutassunsa ovat "kellon viisarien 10 ja 14 kohdalla" pilaten kokonaisuuden

Erittäin Hyvä = EH

Uutena arvoidaan myös koiran käyttäytyminen.

Suhtautuminen tuomariin: 1. Rodunomainen lähestyttäessä 2. Vihainen 3. Pelokas

Lotan arviointiin tuli 1. kohta, eli paras. Myös Vihaisuus tai Pelokkuus mainitaan. Niitä kumpaakaan Lotta ei, yllättäen, ollut.

Kovasti jäi harmittamaan ensinnäkin tuomarin "valitettavasti" kommentti, joka antoi kuvan, että ilman etutassujen huonoa asentoa olisi saanut paljon paremman arvion ja toiseksi, etten hännän aktivoimiselta kiinnittänyt tarpeeksi huomiota juurikin niihin tassuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti