keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Helsinki Winner 11.12.2010


"Noloa, emmä oikeasti ole mikään hienohelma..."

Lunta tupruttavana viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa järjestettiin vuoden suurin suomalainen koiranäyttelytapahtuma. Lauantaina Helsinki Winner 2010 ja sunnuntaina Helsinki Voittaja 2010.

Päätin ihan viime tipassa ottaa härkää sarvista ja uskaltauduin ilmoittamaan Lotan lauantain Winneriin. Jos siitä selvittäisiin kunnialla niin sitten mistä tahansa muustakin. Hieman esittämisen hiontaa kotosalla ja kisapäivänä punaa huuliin sekä vapinanestolääkitys kohdilleen niin se olisi siinä.

Lauantaina paikan päällä messukeskuksen hulinassa Sari viimeisteli pikaisesti Lotan kisalookin.
Kultaisten tuomari juoksutti koirakoita useamman kierroksen ja valmistauduin juoksemaan itsekin kieli vyön alla.

Nuorten luokassa oli vain kuusi narttua. Jostain ihmeellisestä syystä en jännittänyt kehässä niin paljon kuin yleensä enkä huomannut tärisevänikään niin kauheasti. Ehkä se vaikutti Lottaankin, koska koira jaksoi seistä niin maltillisesti paikoillaan.Kuten olin arvellutkin niin tuomari laittoi meidät juoksemaan koko rahan edestä. Lotta rupesi yllättäen pistämään hanttiin ja jarruttelemaan kun juoksimme suoraan kehän poikki. Maton alla oli liikkuvat lattialaatat, jotka tuntuivat pelottavilta tassujen alla ja sain melkein vetää vastaan hangoittelevaa koiraa perässäni.Tuomarin edessä seisoessamme olin vielä häkeltynyt juoksun takkuuntumisesta ja yhtäkkiä mieleeni välähti, että koira onkin väärin päin tuomariin nähden ja käänsin koiran tohinalla. Mietin kuitenkin kuumeisesti kumpi puoli on oikea (totaalinen black out).

Tuomari totesi, että minun pitäisi työskennellä koiran kanssa, koska se ei esiinny tarpeeksi hyvin. Sanoin, että koira pelästyi liikkuvaa lattiaa ja tuomari sanoi antavansa meille vielä mahdollisuuden.Meidän piti juosta kehä uudestaan kerran ympäri ja tuomarin neuvon mukaisesti lujempaa. Kierroksen jälkeen tuomari kehui sen näyttäneen heti paljon paremmalta ja myönsi Lotalle kauan kaivatun vaaleanpunaisen nauhan!
Helpotukseni oli valtava. Mutta vielä joutui hieman pinnistelemään ja jännittämään kilpailuluokkaa.

Sari esitti samassa luokassa jälleen minulle vieraaksi jäänyttä koiraa ja he sijoittuvat lopulta neljänneksi.


Kilpailuluokassakin sai juosta hengästymiseen saakka ja tuomari mietiskeli pitkään koirien sijoittamisia.
Lotta jaksoi ihmeen hyvin seisoskella vaikka välillä hieman herpaantuikin.Tuomari kävi muutamaan otteeseen katselemassa Lottaa tarkemmin, mutta lopulta ei sijoittanut koiraa neljän parhaan joukkoon.Kroatialaisen tuomari Tino Peharin arvostelu

Good proportion
Enough strong bone
Fem. head with nice expression
Dark eyes
Very good topline
Good angulation
Movement little bit narrow in front

EXC Excellent

Hyvät mittasuhteet
Tarpeeksi vahva luusto
Feminiininen pää hyvällä ilmeellä
Tummat silmät
Erittäin hyvä ylälinja
Hyvät kulmaukset
Liikkeet hieman ahtaat edestä

ERI Erinomainen

Olin niin iloinen ERI:stä sekä hermojeni kestämisestä, että olo oli taas kuin voittajalla.

Ja voittajasta puheen ollen, Ullan ja Karin mahtavasti mennyt näyttelyvuosi kruunaantui Dinahin voittaessa Lotan luokan ja sunnuntaina taas Taran voittaessa omansa. Eli Kumpulaisilla on kotona yksi Helsinki Winner ja yksi Helsinki Voittaja 2010, kyllä kelpaa =)

Kotona erinomainen Lotta sai ison luun palkinnoksi.

7 kommenttia:

 1. Tätä tekstiä olen odottanut piiiiiitkään :)
  Ja upean arvostelunhan Lottis sai ja kuvista näkee että hyvinhän sinä sait Lotan esiintymään.

  Meidän "pikku-iitu", Lotasta on kuoriutunut kyllä oikein upea neitokainen... Ja vasta parin vuoden kuluttuahan se on valmis ;)

  Oikein ihanaa joulun aikaa ja menestystä myös tulevalle vuodelle!

  Kiitämme tästä vuodesta, ihanan aktiivisen ja hyvän kodin Lotta sai :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kovasti ja ei voi kuin kiittää maailman ihanimmasta, kauneimmasta, parhaimmasta ja rakkaimmasta karvakorvasta <3

  VastaaPoista
 3. Moi Tanja.
  Näitä on aina kiva lukea,osaat kirjoittaa osuvasti.
  (Dinahin voittaessa Lotan luokan ja sunnuntaina taas Taran voittaessa omansa. Eli Kumpulaisilla on kotona yksi Helsinki Winner ja yksi Helsinki Voittaja 2010)Alku ihan oikein,molemmat siis voitti oman luokkansa ja Tara sitten yllätti ollen tosiaankin ERI1 PN4 VASERT.Tämä vuosi on ollut jotain ihan käsittämätöntä Dinahin osalta ja toi viimeinen viikonloppu kruunasi kauden.
  Kovasti on tehty töitä,kun muistelee alkuvuotta ja kaikkia sähläyksiä kehässä niin ei voi kuin nostaa hattua itselle.Kaikki neuvot ja tsemppaamiset mitä olemme saaneet ympäriltä(siis teiltä kaikilta ihanilta koiraihmisiltä)niin ne alkoi tuottaa tulosta kesän mittaan.Niinpä sitten rupesi tuntumaan siltä että ollaan oikealla tiellä ja lopputulos oli sitten hyvä.
  Oikein paljon terkkuja Lotalle ja tietysti teille.
  T:U&K&Karvakuonet D&T ja Hyvää ja rauhallista Joulua

  VastaaPoista
 4. Kiitos =)

  Juu, en tosiaan muistanut mainita Taran hienoja "lisävoittoja". Ajattelin vain noita Winner- ja Voittajatitteleitä.

  Ja on tosi hienoa, että kaiken Dinahin menestyksen rinnalle Tarakin sai nyt kunnolla arvostusta, ei tule tytöille riitaa kumpi on "parempi", kun kummatkin on hyviä =D

  Näyttelyt on tosiaan hauskaa hommaa ja on kivaa kun alkaa pääsemään vähän jyvälle asioista ja varsinkin, kun ITSE huomaa asioita joissa olisi parantamisen varaa tai missä on jo kehittynyt. Vielä on pitkä matka ammattilaiseksi, mutta kelläpä tässä on kiire ja eläinten (sekä tuomarien) kanssa kokee aina kaikenlaisia yllätyksiä. Ja parhainta on kun saa tutustua ja vaihtaa kokemuksia muiden kultsuihmisten kanssa!

  VastaaPoista
 5. Niin,kuinka pienestä se sitten onkaan aina kiinni.Meillä on työtä ollut Taran painon kanssa,ja kun nyt saatiin paino 1,5 alemmaksi niin tyttö näytti pärjäämisensä.Tosiaankin on myös aina tuomarin näkemyserot jotka vaikuttavat hyvin paljon.
  Nyt vedetään henkeä ja seuraavan kerran varmaankin startataan maaliskuussa.Saavat tytöt vetää henkeä,ja ennen kaikkea me myöskin.
  Lotta on noissa kuvissa vahvistunut,näyttää tosi hyvältä.Sekä turkki näytää myöskin hyvältä.
  Missäpäin aiotte seuraavan kerran käydä näyttäytymässä.
  On mukava vaihtaa aina kuulumisia,kun kentän laidalla on tuttuja porukoita.Tosin välillä aika on rajoitteista,pitää sählätä koirien kanssa eikä pysty keskittymään joka asiaan.
  Hyvää alkavaa vuotta.
  T:Ulla ja muu porukka.

  VastaaPoista
 6. Missikisoissa voi tosiaan joskus olla senteistä kiinni =)
  Mä en ole vielä niin jyvällä, että osaisin kauheasti arvioida koirien ulkomuodollisia eroja. Joskus vaan joku koira sattuu miellyttämään silmää enemmän kuin toinen vaikken osaa sitä sen kummemmin analysoida. Ja oma koira nyt on vaan aina maaaaailman kaunein =) mutta sen verran huomaan, että Lotta oli tuossakin hieman pienempi kuin muut. Onneksi pienuus ei ole kaamea "virhe" vaikkei kaikki tuomarit tykkääkkään.

  Ollaan menossa Turkuun seuraavaksi.

  Lotalla on ollut nyt tauko kaikista muista harrastuksista ja katsotaan tuoko se lisäpuhtia harjoittelemisiin, kun treenit alkavat taas tammikuussa.

  Rattoisat uudet vuodet teidänkin porukoille ja hyviä lepolomia!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana kirjoitus ja on se Lotta vaan melkoinen maailmanvalloittaja. Ja sinä melkoisen rohkea kun uskaltauduit isoon kehään :) Onnea vielä mainiosta arvostelusta ja ERI:stä! Se on aina upee saavutus!

  Yhdyn myöskin Ullan kommentteihin, ei näytä Lotta enää litteältä :D Komeen turkin se on kasvattanut, wautsi!

  Onnea vielä Ulla ja Karikin menestyksestä vielä tätäkin kautta. Kyllä tällä köörillä on kiva käydä ja tavata näyttelyissä kun kaikki on vilpittömästi kannustamassa ja ystäviä toisensa kanssa. Ensi vuotta innolla odottaen..

  -Johanna ja Roki

  VastaaPoista