sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Lahti KV 30.10.2010Lahden kisahallissa järjestettiin kansainvälinen koiranäyttely lauantaipäivänä.

Kisaseuraamme kuuluivat tällä kertaa Roki sekä Dinah ja Tara hovipalvelijoineen.
Lotta oli ainoa junioriluokassa kisaava. Roki kun siirtyi urosten käyttöluokkaan päästyään loppukesällä upeasti taippareista läpi. Nartut Dinah ja Tara kisasivat nuorissa ja avoimessa. Sari oli tällä kertaa esittämässä vieraita koiria ja sivusilmällä katsomassa meidän puuhia.

Rokin ja Johannan esitys ei mennyt ihan suunnitellun mukaisesti, Johannan pasmojen mentyä sekaisin heti kehän alkumetreillä. Mutta kotiinviemisinä oli kuitenkin hienosti KÄY EH1!


Sari esitti minulle tuntemattomaksi jäänyttä koiraa. Koira oli kivasti luokassaan ERI 4.


Dinah ja Kari odottamassa omaa koitostaan, josta tulikin taas mahtavasti ERI 2!


Lotan junioriluokkaan osallistui tällä kertaa kuusi narttua.

Sari teki Lotalle vielä pikaisen viimeistelytrimmin minkä jälkeen harjoittelin Lotan kanssa seisomista ja juoksua monta kertaa ja koira seisoi oikein maltillisesti ja ravasi kauniisti. Astelinkin kehään hyvillä mielin ja suhteellisen varman oloisena.

Kehään päästyämme asetuin Lotan kanssa ensimmäisenä tilavasti kehäsihteerin osoittamaan paikkaan, mutta seuraava esittäjä parkkeerasi koiransa liian lähelle ja edellä ollutkin tuli sitten kovin lähelle ja jäimme ahtaalle, kun seisten esittäminen vaatii enemmän tilaa.
Tilan katoaminen herpaannutti keskittymiseni täysin ja Lotta varmaankin vaistosi sen koska en meinannut saada koiraa seisomaan. Ensin Lotta pyllähti istumaan ja seuraavaksi painoikin jo kuononsa mielenkiintoiseen mattoon. En muista kisaurallamme kehässä ollen mattoa montaa kertaa ja nyt se kiinnosti hajuineen ja pudonneine makupaloineen suuresti neitokaista.

"Tilaa!" , "Täällä!" , "Seiso!"


Tuomari tulee jo "Apua!"


Juokseminenkin oli yhtä tuskaa koiran viipottaessa nenä maassa ja välillä pöljästi laukaten. Onneksi kuvaaja ei ole saanut pahimpia kohtia ikuistettua...


Lopulta asetuimme odottamaan omaa yksittäisesittelyvuoroamme ja jäin kaiken hulinan sekoittamana epähuomiossa seisomaan esittelyvuorossa olevan tielle. Siinä vaiheessa jo nolotti, hikoilutti ja oli aika epätoivoinen fiilis. Tuomarikin selvästi katsoo mitä oikein puuhaan, kun asettelen koiraa, kun pitäisi mennä sivummalle...


Oma vuoromme ei sujunut sen paremmin, juoksutin Lottaa maton ulkopuolella saadakseni koiran huomion pois matosta ja juoksun sujumaan.


Seisotus meni penkin alle, kun koira ei pysynyt paikoillaan vaan tassutteli eteenpäin yrittäessään hamuilla nameja liian innokkaasti mistä johtuen nostin Lottaa hermostuksissani takaisin paikoilleen, mutta tein senkin väärin (Sari kritisoi myöhemmin) saaden koiran jäämään epäedulliseen asentoon. Korjaisilin asentoa moneen kertaan ja yritin saada koiraa pysymään paikoillaan.


Kaiken kukkuraksi hihnan rengas valui läpi stopparisolmujenkin ja aloin pujottaa hätäännyksissäni narua takaisin renkaan läpi yrittäen samalla saada koiraa pysymään paikoillaan toisella kädellä herkkua pidellen, mutta aika huonolla menestyksellä. Lotan oli vallannut herkkuhimo, eikä se yksinkertaisesti enää jaksanut seistä paikoillaan. (Kuvat eivät taaskaan kerro koko totuutta...)


Tuomarina oli Satu Ylä-Mononen


Tuomarin arvostelu

Vankkarunkoinen narttu, jolla hyvä purenta
Kuono-osa saisi olla vahvempi
Pyöreät silmät
Hyvä luusto, eturinta ja runko
Hyväasentoinen häntä
Saisi liikkua pidemmällä askeleella takaa
Köyristää liikkeessä lanneosaa
Hyvä turkki

EH

Olin jopa huojentunut kun kehäsihteeri ojensi loputtomalta tuntuneen ajan kuluttua punaisen nauhan EH:n merkiksi, armottoman söhellyksen takia odottamani sinisen (H:n) sijaan.
Kuumissani ja yhä tärisevänä poistuin kehästä Lotan kanssa ja pyysin "manageri-kuvaaja-kuskia" hakemaan arvostelumme. Sihteeri oli kuitenkin sanonut kisamme jatkuvan yhä ja hämmästyksekseni piti aloittaa esiintymisemme kokoaminen taas alusta.

Kilpailuluokkaan osallistuivat ainut ERI:n saanut junnunarttu ja me kaikki EH:n saanet loput kisaajat.
Juokseminen sujui tällä kertaa paremmin, mutta seisominen tuotti yhä vaikeuksia ja olin tuskastuneen varma nopeasta putoamisestamme.
Vasemmalla luokan ainut ERI-koira ja voittaja


Olin ällikällä lyöty, kun tuomari valitsi Lotan kakkoseksi!
Joko tuomari on pitänyt Lottaa tosi hyvänä koirana ja nähnyt potentiaalin kaiken sohelluksenkin takaa tai sitten hän vain sääli kovasti punoittavaa mustekalana hyörivää esittäjää...

Lotta halusi myös nähdä minkä värisen nauhan voitti.


Loppupäivä menikin sitten epäuskoisesti naureskellen.

Lotta JUN EH 2
Roki Käy EH 1
Dinah ERI 2
Tara ERI

Eli kisat meni hienosti kaikilla! "Team Kultameri" antoi roppakaupalla huvia yleisölle, mutta pääasia, että oli hauskaa ja taas ollaan yhtä värikylläistä kokemusta rikkaampia kaikki. Tosin harmittaa, että poistumisemme kesti niin kauan (seurasin Dinahin luokkaa, mutta lähdimme pois kun aikaa kului liikaa) ja aamulla löysää kakkaa tehneeltä Lotta-paralta pääsi vanukkaat lattialle juuri ennen hallin uloskäynnille ehtimistämme. Tyhmä-tyhmä minä!

Kisan aikana Lotta kävi tutustumassa Rokin matkayksiöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti